Tri sveta semena

Rodili smo se na ta svet in vstopili v življenje s popotnico.  Vsakemu izmed nas je Bog podaril vsaj 3 sveta semena z namenom, da jih posadite in ljubeče vzgajate.

Prvo in najpomembnejše seme, je seme ljubezni. To  seme potrebuje za svojo rast največ nege in pozornosti. Seme ljubezni pomeni ljubiti in spoštovati samega sebe ter vse ljudi in živali okoli sebe. Seme ljubezni mora imeti v vašem srcu dovolj rodovitne prsti in mora biti preko sočutja, razumevanja in spoštovanja vsakodnevno negovano. Le če bo seme ljubezni lepo rastlo, se bodo ustvarili pogoji še za druga semena, da bodo lahko pričela kliti in rasti.

Drugo seme je seme lastnega potenciala.  Je majhno seme, ki lahko zraste v ogromno in mogočno drevo. Zavedajte se ga in imejte v svojem srcu zanj dovolj ljubezni. Vsak ima v sebi to čudovito seme, ki vztrajno čaka, da ga najdete in se začnete ukvarjati z njim. Ste edinstvena oseba z edinstvenimi potenciali in to seme vztrajno čaka na vas, da ga začnete odkrivati. Odkrijte svoje talente in sposobnosti. Dovolite si izraziti samega sebe in premagajte strah in negotovost. Ne dvomite vase in ne razmišljajte o tem, da vam ne bo uspelo, saj še niti poskusili niste! Vsi vaši talenti so preveč dragoceni in potrebni na tem svetu, da bi jih zatirali le zaradi strahu pred neodobravanjem, neuspehom in prepričanjem, da niste dovolj dobri. Iščite aktivnosti ob katerih vam zaigra srce in pustite se voditi. Da, vodeni ste. In vse vam bo prišlo na pot. Samo odprite srce in dovolite si.

Tretje seme je seme uspeha. To je seme, ki bo začelo zadnje rasti. Posajena morata biti že seme ljubezni in seme lastnega potenciala. Da ju samo posadite in pustite, še zdaleč ni dovolj. Vsakodnevno ju morate skrbno negovati in se jima posvečati. Ko sta ti dve semeni pognali že močne korenine in se začeli vzpenjati v nebo, bo na dan prikukalo tudi seme uspeha. Je seme, ki vam bo poplačalo ves trud in ves vložen čas, ko ste skrbeli in negovali predhodno posajeni prvi dve semeni. Seme uspeha vam bo prineslo globok notranji mir in vedenje, da ste pravi čas na pravem mestu. Vse bo tako, kot mora biti in globoka hvaležnost bo vela iz vas, saj lahko s svojimi edinstvenimi talenti in sposobnostmi služite sebi in drugim. Dovolite si v svojem srcu poiskati ta tri semena in skrbno jih negujte. To so sveta semena, ki vam bodo prinesla vse tisto, kar vsakodnevno iščete okrog sebe v ljudeh, stvareh in v dogodkih.                                                                                                

Vse je v vas. Odprite srce in negujte vaša lastna, v sebi najdena semena. Bodite skrben vrtnar, potrudite se in lastnim semenom omogočite pogoje za življenje. Dovolite jim, da bodo lahko pričela rasti in vam pokazala veličino tistega, česar ste vi sami v resnici zmožni in sposobni.

Klavdija Dajčman